Merhaba Sevgili Dostlar :))

Bir yaz etkinliği ile karşınızdayım.Sevgili TheSaglam's blogunun sahibi canım arkadaşım Büşra Sağlam ve Engineering blogu beraber bu etkinliği başlatmışlar.Ben de hem Büşracığım da  hem de canım Ruhuna Renk Kat'ın blogunda bu etkinliği görünce yapmak istedim.

Yapması kolay çünkü yaz boyunca izleyeceğimiz filmlerin listesini yazıyoruz.
Onların listesinde 30 film vardı ve son 3 yıl içindeki filmlerdi🎬🎬Güncel filmler yani..

Ama ben 15 film bulabildim çünkü çok yoğunum şu dönem ve tarih olarak çokkk eski  filmlerde var listemde.  Eski özlediğim filmleri de izlemek istedim açıkçası..Benim liste daha nostaljik ve daha kısa oldu 😉😊







İşte Benim Listem;

1. The Shape Of Water-2017-Fantastic Macera
2. Dövüş Klübü-1999- Drama Kara Mizah
3. Sonsuzluk Ormanı-2015 -Dram
4. Piyanist- 2002 -Drama Tarih
5. Çizgi Pijamalı Çocuk- 2008- Drama Tarih
6. La La Land-2016- Müzikal Romantik
7. Ayla-2017- Dram Tarih
8-Iftarlık Gazoz-2016- Komedi Yerli
9. Piano- 1993- Dram Melodram
10. Prestij-2006- BilimKurgu
11. Arizona Rüyası-1992- Fantastik Dram
12.Frekans -2000- Fantastik Gerilim
13.Kelebek Etkisi-2004 -Gerilim BilimKurgu
14.Melekler Şehri -1998 -Drama Fantastik
15.Cebimdeki Yabancı-2018 -Gerilim Komedi


Bu arada 3 aylık bir sürede izlemeyi planlıyoruz bu filmleri.Haziran Eylül ayları arasında yani😍Haydi mısırları,cipsleri,limonata ve gazozları hazırlayalım ve sinemanın büyülü dünyasına doğru bir yolculuğa çıkalım var mısınız?

Sevgiyle  Düşle  :)

42 Yorumlar

  1. Seçtiğiniz filmler gerçekten güzelmiş. :D Bende izlemek istediğim filmlerin listesini yapmıştım. Bloguma yazmak için bu maraton çok iyi olur. :D Keyifli seyirler size. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)Evet bence siz de katılın bu maratona ne güzel olur.Merak ettim sizin film listenizi de:)

      Sil
    2. Bu filmlerin bir kaçını izledim. Güzel liste Kuzencim .

      Sil
    3. Teşekkürler Kuzencim 😊Beğenmene sevindim,ben de birkaç tanesini izledim bile 😍😘

      Sil
  2. Güzel bir liste.Zevklerimiz uyuyor.Çoğunu izledim.İzlemediklerimi de listeme alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım:)Ne güzel zevklerimizin uyması:)Ben de fırsat buldukça izlemeyi planlıyorum.

      Sil
  3. Yaaaaaa hosgeldin canımcım aramızaaa❤️🙏🏻Listen Mü-kem-mell😍Keyifli seyirler diliyorum bolcaa💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldummm canımcım 😊Yaa beğendin mi gerçekten çok sevindim😍Biraz sayı az oldu ama ancak izlerim diye düşündüm.Hepimize keyifli seyirler olsun canım ❤

      Sil
  4. Cancağızımmm ne iyi ettin şimdiden bol keyifli seyirler olsun ❤️ Bu arada çok güzel bir liste olmuş, bende bir sürü eski filmi hala izlemek üzere listemde biriktiriyorum ama maratonumuzdan fırsat kaldıkça eksiltcem inşallah :) Çok çok öperim seni, kocaman sevgiler ❤️ :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol cancağızım hepimize güzel keyifli izlemeler olur inşallah 😊Yeni eski karışık bir liste yaptım ben de.Fırsat buldukça izleriz canım, diziler de var çünkü 😊Ben de seni çok öperim, kocaman Sevgiler❤❤

      Sil
  5. Arasında izlediklerim var hem de çok güzeller. Sağlam bir listeye benziyor. Arada göz atarım film seçerken 😊😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)Evet eski yeni karıştırdım ışte.Beğenmene sevindim😍😊

      Sil
  6. Film izlemeye maalesef kitap okumak kadar zaman ayıramıyorum. Listede izlediğim filmler var. Bunlara bakıp diğerlerinin de nitelikli, önem verilerek seçilmiş kitaplar olduğunu tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir dönem kitaplara bir dönem dizi ve filmlere ağırlık veriyorum:)Listemdeki filmlerin hepsini severek araştırarak ekledim,tavsiye ederim izlemenizi😊

      Sil
  7. İzleyecek film listeme ekleyeyim canım. Sırayla film izlemeye başladım ama bu maraton için yeteri kadar izleyemeyebilirim. Sıraya uyamama sıkıntım var :) Size kolay gelsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canım: )Evet yeterli zaman olmayınca ben de listeyi kısa tuttum:)Çünkü arada kitaplar ve diziler de var:)Sen de vakit bulursan ve izlersen,bu listede ki filmleri eminim ki çok seversin:))

      Sil
  8. Bu etkinliği ben de çok sevdim .😊 Son zamanlarda pek film izlediğim yok ama burda bir sürü film önerisi var , şahane gerçekten . Hepsini izleyebilir miyim bilmem ama aralarından seçip seçip izleyebilirim .😂 Sana ve ailene de keyifli izlemeler diliyorum canım . Çooook sevgiler .😊♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehracım,etkinlik gerçekten eğlenceli😊Fırsat buldukça izle bence de😍Begenecegine eminim.Çok teşekkür ederim canım benim. Ben de sana ve ailene keyifli izlemeler diliyorum. Sevgiler çokk 💕

      Sil
  9. Ayla ve Prestij muhteşem filmler Düş Tasarımcısı; listende olmalarına sevindim! ^_^
    La La Land de güzel ama o beklentimin altında olduğundan beni biraz hayal kırıklıına uğratmıştı. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İrem Akay:)
      Ayla'yı ve Prestiji seyretmeyi ben de çok istiyorum. La La Land 'i beğenenler de ,begenmeyenler de var ama bilemiyorum tabii.Yorumun için çok sağol:)

      Sil
  10. arizona dream pek severim :) diğer filmlerde iyilerden hep :) çizgili pijamalı çocuk ben de izliycem aklımdaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arizona dream benim de ennn sevdiklerimden deepcim:) diğerlerinden Frekansı da severim.Evet bu Çizgi Pijamalı Çocuk filmini ben de merak ediyorum, kitabı da varmış hem:))

      Sil
  11. cebimdeki yabancı'yı sinemada çok beğenerek izlemiştim, film izlemeyi çok seviyorum özellikle kulaklıkla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapıyorsun:) Evet ben de Cebimdeki Yabancıyı en kısa zamanda izlemek istiyorum,çok övüyorlar:)

      Sil
    2. cebimdeki yabancıyı izleyinceeee blogumda okursun bak yorumunu. bencesi çok çok kötü bir film. ferzan özpetekin çok iyi filmleri var. izlemek istersen sölerim sana en iyileriniii. ama son iki filmi çok kötüydü. italyada çektiği filmler çok iyi. son iki filmini türkiyede bkm ile çekti. son iki filmi kötü işte. ama kendini çok severim, diğer filmlerini yanii :)

      Sil
    3. Aa demek bu filmi begenmedin deepcim.Tabii bloguna bakarım filmle ilgili.Ferzan Özpeteği seviyorum yıllar önce Hamam filmini izlemiştim.Istanbul Kırmızısı filmi beklenileni sağlayamadı galiba.. En iyi filmi hangisi bilemedim ,sen söylersin bana:))O zaman filmlerini hep İtalya da çeksin bence:)

      Sil
  12. cahil periler, harem suare, kutsal yürek, mükemmel bir gün, karşı pencere, serseri mayınlar, hepsi küzel :) istanbul kırmızısı ve cebimdeki yabancı çok boş filmler. bence para için yapmış. kendi istediği gibi çekmemiş filmi. her ikisinde de bkm oyuncuları ve konuları vardı. bence konular bile ona ait değil. türkiyeye gelmesin italyada çeksin :) bak fatih akın da süper yaaaa, kaçırmak bak, soul kitchen ile başlayabilirsin ku :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol deepcim:)Film isimleri süper:)Hepsine tek tek bAkacağım.Senin blogundaki Cebimdeki Yabancı filmi ile ilgili yazdığın yazıyı da okudum.Demek ki çok beklentiye girmeden izlemek lazım.Fatih Akından Duvara Karşı yı izlemiştim,iyi yönetmen.Soul Kitchen 'a bakarım.Bu arada yönetmen olarak Nuri Bilge Ceylan' ı da seviyorum ben ya:))Ahlat Ağacını izlemeyi planlıyorum bu günlerde, bakalım:)

      Sil
  13. Your blog looks beautiful. Nice post. 🙂
    Following you! Follow back?

    www.minnieart.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you😊 I will visit your blog and follow back:)

      Sil
  14. Gerçekten çok güzel filmler. Özellikle yaz tatilinde böyle bir liste bulmak beni mutlu etti. Hepsini izleyeceğim tek tek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)Listemi beğenmenize çok sevindim. Iyi seyirler:)

      Sil
  15. 4 tanesi haricindekileri izlemişim:)
    Nostaljik olanların tadı farklı:)
    İyi seyirler Sevil'ciğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddescigim ne güzel sen çoğunu izlemişsin:)Ben de fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum.Evet haklısın nostaljik filmlerin yeri ayrı:)
      Sevgilerimle 💕

      Sil
  16. Piyano ve Piyanist'i televizyonda, La La Land'i Netflix sayesinde izledim.
    İçlerinden en unutamadığım Piyanist. Hiç unutamayacağım Nazi'lerin o zulmünü.
    La La Land Oscar aldığı için çok daha fazla şeyler bekliyordum son sahneleri hariç çok sıradan geldi neredeyse....ama tabii bu benim naçizane fikrim malum zevkler ve renkler değişiyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de piyano ve piyanisti seyrettim.Çok güzeller bence de:)Piyanist çok sarsıcıydı gerçekten. Ama ben henüz La La Land i izleyemedim..Dedigin gibi çok övenler de olduğu gibi beğenmeyenler de var.Bakalım ben nasıl bulucam:) Teşekkürler güzel yorumun için Müjde Ablacım, sevgiler💕

      Sil
    2. bu iki piyanist adlı film de evet fena değiller, ama bunlardan çok daha iyisi var, la pianiste (michael haneke/ısabelle huppert/2001). izle de film gööör hihihi :)

      Sil
    3. Hım demek La Pianiste.Bak bunu duymamıştım deepcim dur bi bakayım hemens: ))

      Sil
  17. La La Land'i beğenmeyenler de olmuş ha? Bilmiyordum hatta güleceksin tek beğenmeyen benim diyordum kendime kızıyorudm çok mu müşkülpesent, çok mu 'zor beğenen' oldum diye:)))Belki de Oscar alması, çok süperdi diye yorumlar okumam beklentimi çok arttırdı. Öyle Oscar'lık gerçekten bulmadım. La Pianiste'yi ben de merak ettim şimdi deeptone'un yorumunu görünce. Bulunca mutlaka izleyeceğim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Evet Müjde Ablacım çevremde filmi çok abartılı bulanlar ya da söylendiği kadar bulmayan, beğenmeyenler var,bir sen değilsin yani:)) Ben henüz izlemedim daha,bakalım. Deep'in bahsettiği filmi ben de merak ediyorum ilk fırsatta izlerim umarım 😊Sevgiler Ablacım ❤

      Sil