Merhaba güzel dostlarım:)

Sevgili Derya'nın başlattığı ve Sevgili Ece Evren Ablamın beni davet ettiği yeni bir mimle karşınızdayım.Kendilerine çok teşekkür ediyorum.Konusu çok güzel.Neleri yazarım neleri yazmam?

Böyle bir konu beni epey düşündürdü itiraf etmek gerekirse.Yazacağım şeyler hakkında çokca fikrim olsa da,yazmayacaklarımdan pek emin olmadığımı farkettim.Sahi insan neleri yazmak istemez,neleri paylaşmaz,kaleme dökemez.Yazmayı seven bizler neden bazı konulara gelince durup düşünürüz?

İşte benim cevaplarım;

1-NELERİ YAZARIM?


 Benim yazmaktaki en önemli kriterim o konuya hakim olmaktır. Sevdiğim bir konu hakkında detaylı bir bilgi ve tecrübeye sahipsem yazarım.


 -Bu nedenle Fotoğrafçılık, Fotoğraflar,Fotoğraf Teknikleri ve Fotoğraf Kitapları benim 1. temel yazma konumdur.Yıllardır fotoğrafçılığın içinde olduğum için bu konular hakkında çok rahat ve çok severek yazı ve görsel hazırlayabiliyorum.

 -Annelik hakkında keyifle yazabilirim,çünkü anne olmayı ve anneliği her gün tecrübe ediyorum.

 -Aforizmalar  yazıyorum zaman zaman,kısa,özlü,derin ve düşündürücü cümleler.Öyle çok yaşanmışlık birikmiş ki,farkında olmadan fışkırıyor kelimeler ruhumdan kalemime. Zaten ben çok uzun cümleler kuramam ya da çok uzun yazamam.O nedenle kısa ve öz aforizmalarım tam bana göre :))

-Kitaplar en sevdiğim şeyler:)  Okuduğum kitapları video çekerek  ya da yazarak yorumlamakta en sevdiklerimden.








2- NELERİ YAZAMAM?

 -Politika yazamam.Pek sevmiyorum.


 -Tarih ve tarihi konular yazamam, konuya hakim değilim.

 -Yemek yapmayı çok severim, güzel de yaparım ama yazmayı pek düşünmedim.Bunu düzenli olarak yapan arkadaşlarımız var bence çokta başarılılar.

-Teknik konular ve teknolojik bilgi gerektiren yazılar yazamam çünkü çok zorlandığım bir alan.

Kısacası o konu üzerinde yeterince hakimiyetim yoksa ve ilgi alanım da değilse yazmaktan hoşlanmıyorum..Onun dışında birçok konuyu severek yazabilirim ve bunlar zaman içinde değişebilirler..Şimdilik durum böyle :))


 Kimleri Mimledim?

 Yeşillenirim Blog

 Ruhuna Renk Kat
 The Sağlam's (Büşra Sağlam)
 İnciden Notlar



26 Yorumlar

  1. Yazamam listenle benim listem aynı😊Kesinlikle hwp yazmalısın canım.Hem öğreniyorum hemde düşünüyorum senin sayende....
    Mim davetin için teşekkür ederim.İlk fırsatta yazacağım.
    Kalemine, yüreğine sağlık..
    Kocaman sevgiler💓❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki aynı konular da yazamıyormuşuz canım😊Çok teşekkür ederim İnciciğim, elimden geldiğince yazmaya devam edeceğim 😊Mim davetimi kabul etmene de ayrıca mutlu oldum😍Kocaman Sevgiler❤

      Sil
  2. Teşekkür ederimmmm mim davetin için canımcımm❤️Sen davet edersin de yazmam mı be?😁😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek canım benim😊Ay yaz yaz çok sevinirim😁❤

      Sil
  3. Cok güzel olmus degisik degisik yanitlar geliyor 🤗🤗🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim😊😊

      Sil
  4. Tarih konusunda ben de eksiğim.Neyse ki sosyolojide Türk Siyasal Tarihi dersini geçmek için iyice okudum ve bilgilendim.Tarihi film sevmeme rağmen tarihi yazılar sevemiyorum.Baya da ortak yanımız varmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarih konusunda ben hem eksiğim hem de sıkılıyorum genelde.Tarihte merak ettiğim kişilerin biyografilerini okumak zevkli geliyor sadece:))Sen okulda okumuşsun ne güzel.Evet ortak yanlarımız çok canım😊

      Sil
  5. Teşekkürler Sevil, bloğuma gelip haber verdiğin içinse ayrıca teşekkürler kızım. Kısa kısa yazdığın şeylerle çok şey anlatmışsın canım.Bu da bir yetenek. Ayrıntıların içinde saklandığı, okuyanı düşündürmesini gerektiren yazılar.
    Fotoğraf merakını çok takdir ettim. Kolay gelsin, başarılar canım.
    Politika demişken, aslında nefret ettiğim, öncelikle politik davranmaktan hazzetmediğim, yapanları çabucak fark ettiğim;zaten o oyunları anlamanın mümkün olmadığı bir idare etme şeklidir. Ama şu an vatanımızda, zorla içimize enjekte edilip, birbirine düşman halk yaratıldı. İsyanımız vatanımızda olan şeylere... O devleti idare edenlerin, aslında hiç idare edemedikleri ve uyarlayamadıkları bir şey.
    Sevgiler yavrum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Ece Ablacım severek yaptım.Asıl ben teşekkür ederim davetin için:)Aforizmalar okumayı da ,yazmayı da çok seviyorum gerçekten.Fotoğraf ben de bir tutku Ablacım:)Yıllardır fotograf dernekleri,sergiler ve fotoğraf kurslarının içindeyim 😊O nedenle de çok severek yazdığım konular. Bir de son zamanlarda masal denemeleri yapıyorum bakalım bitirebilirsem kitap haline getirmek gibi bir hayalim var inşallah.Sevgiler çok ❤❤

      Sil
  6. Düşününce tarih konusunu hiç değerlendirmediğimi farkettim. Oysa ki mühendis olsam da tarihe hiç uzak olmadım. Yazabilir miyim , bilemedim şimdi. Ben de güzel fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim, sanırım yeteri kadar yeteneğim yok. Fotoğraf biraz da sabır işi, o da bende yok. Politika, ayrımların bu kadar üzerine basıldığı zamanlarda zor ve itici bir konu. Çok güzel bir mim olmuş, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum güzel yorumunuz ve beğeniniz için.Tarih açıkçası bana biraz sıkıcı geliyor.Ama sevsem de yazamazdım sanırım. Fotoğraf çekmek için hiçbir zan geç değil bence.Sabır gerektirdiği kesin tabii:)Politikada gündemi takip etsem de yazabileceğim bir alan değil benim de..

      Sil
  7. yazamam dediğiniz konular benim için de aynı sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım galiba, bir çoğumuz bu konuları yazmayı sevmiyoruz,gelen yorumlardan öyle anladım:)

      Sil
  8. Davetiniz için çok teşekkür ediyorum... en kısa sürede mimi hazırlayacağım... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim,davetimi kabul ettiğiniz için ben de teşekkür ederim:)

      Sil
  9. Güzel bir mim olmuş. Kaleminize sağlık.. Kitap videolarınız olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim begenmenize sevindim.Okuduğum kitapların videolarını YouTube kanalım için çekiyorum .Bazen de blogta paylaşıyorum:)

      Sil
  10. Güzel bir mim konusuymuş yalnız ben bunu çok sevdim ki :) Yazmadıklarımız da tıpatıpmış yine ortağız yine aynıyız senle 😍 Mim için de teşekkür ederim canım benim en kısa sürede yapacağım bende , kocamaaan kucak dolusu sevgiler ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de konu çok güzel canım😊Rica ederim ne demek:)merakla bekliyor olacağım mimini😍Yine aynıyız tıpatıp ne güzel❤Benden de kocaman sevgiler 🌷

      Sil
  11. Yazarken özgün olmak, o konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak benim de önemsediğim şeylerden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısın,konu hakkında tam bilgi ve deneyim olmayınca yazmak istemiyor insan:)

      Sil
  12. fötö, aforizması, vidyolar bencesi blogunun yıldızlarısııı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))çok tatlısın deepcim,ne güzel özetlemişsin durumu:)fotoğraf 1.yıldızs tabii:))

      Sil
  13. Fotoğraf büyülü bir dünya .. Ne güzel içindesiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafın büyülü dünyasının içinde olmak gerçekten de çok güzel:)

      Sil