ANKARA'NIN GİZLİ CENNETİ: EYMİR GÖLÜ'NE NEDEN GİTMELİSİNİZ?
Ankara'da yaşayanlar bilirler Eymir Gölü ve çevresi çok güzeldir. Belki denizimiz yok ama gölümüz var deriz :)
Yaklaşık 4,2 km uzunluğu ve 4 metre derinliği olunca bizim için bir nevi deniz kıvamında yani. Tüm yaşantımızı karasal iklim insanı olarak sürdürsek de arada Eymir'e kaçmak biz Ankaralılar için farklı bir atmosferi solumak gibi olur.
Benim bu gölü sevme nedenim çok fazla kuş çeşidinin olması. 160 kuş türü olduğu söyleniyor. Fotoğrafçı arkadaşlarım kuş fotoğrafı çekiyorlar burada. Ben de geçenlerde yeşil Hint papağanları görmüştüm çok güzeldiler.
Başka bir sevme nedenim de gölün etrafına yürümek ya da bisiklete binmek ve yorulunca balık ekmek yiyerek ördekleri seyretmek...Piknik yapmak için de muhteşem bir yer elbette.
Üstelik giriş ücretsiz ama tabii yaya olarak girerseniz. Zaten arabayla içeri almıyorlar. Sadece ODTÜ çalışanlarını ya da çok yaşlı ya da engelli olma durumu varsa o araçları alıyorlar içeri. Ama zaten yaya olarak içeri girmek çok keyifli bir doğa yürüyüşü yapmanızı sağlıyor. Ve bu muhteşem yürüyüş ve doğa Eymir Gölü'nü Ankara'da gezilecek yerlerin en başına koyuyor.
Havanın çok sıcak ya da çok soğuk olmadığı günlerde özellikle bahar aylarında, ben ve ailem bu huzurlu göle sakin ve mutlu dakikalar geçirmek için gidiyoruz. Zengin ekosistemi ve sunduğu aktiviteleri ile Ankaralılar için muhteşem bir yer olduğunu düşünüyorum.
Gitmek isteyenler için burası Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) bağlı bir yer.
İşte tüm bu sebeplerden dolayı sizler de yolunuz Ankara'ya düşerse bizim gizli cennetimiz Eymir Gölü'ne mutlaka uğramalısınız. Gidenleriniz varsa sizin burada en sevdiğiniz aktiviteler nedir merak ettim?
7 Yorumlar
Ya, hiç gitmedim yaaa 😢 Ne kadar güzelmiş. Methini duydum ama benim arabam yok, oralara nasıl giderim? Bisiklete binmesini bilmiyorum zaten yok bisikletim:)))) Çok zor :( papağan da varmış ha? Aaa! Çok tatlış 🥰 fotoğraflar çok güzel olmuş eline sağlık. İnşallah bir gün, bir şekilde giderim Sevgilerimle ❤️
YanıtlaSilAnkara sadece bir kere ve kışın geldiğim bir şehir. İnşallah güzel zamanlarda ziyaret için gelmeyi isterim. Çok güzel bir yazı olmuş, eline sağlık canım. :)
YanıtlaSilGidip görmeyi çok isterim Sevilciğim.🤗
YanıtlaSilGörülmesi gereken yerlerden biri.. :) Ama yeşil Hint papağanları gibi (hepsi değil ama buraya kadar uçarak gelemeyecek kadar durumda olan) kuş türleri maalesef buraya uçarak gelmiyorlar, taa kilometrelerce uzaklardaki ana kıtalardan yuvalarından koparılarak getiriliyorlar.. Ya yavruyken yada yetişkin haldeyken.. Öyle duymuştum bi ara ama umarım yanılıyorumdur.. 🤔
YanıtlaSilKonuyla alakalı değil ama sizi şu yazımda etiketledim:
YanıtlaSilhttps://www.rehitu.com/2025/03/azarla-beni-yapay-zeka-mim.html
:)
Gitmeyi çok istediğim bir türlü nasip olmayan bir yer... Yazı ve fotoğraflar çok güzel. :)
YanıtlaSilaww .... beautiful views....
YanıtlaSilwish to visit one day....