Tamam ben Tıp Fakültesi okumadım ama genetik hep ilgimi çekmiştir.Hatta çocukken bir ara genetikçi olmak  istemiştim.DNA sarmallarını çok severim mesela ve tabii  RNA yı da...
             
İnsanın mevcut hastalıklarında doktorlar hemen soruyor ; "ailenizde bu hastalıktan geçiren var mı?" .Tam bu anda genler hemen devreye giriyor.Anne babamızdan ya da çok yakın akrabalarımızdan bize aktarılan genetik kodlar...Bilimsel olarak açıklanmış bir gerçek bu..

Bir de inançlarımız var, şimdilerde buna çekirdek inanç sistemi, genetik kodlama gibi değişik isimler veriyorlar..Şu anki düşüncelerimizin çocukken bize öğretilen doğru ya da yanlış bilgiler olduğundan bahsediyorlar.Beynimizde bu düşünceler öylesine kodlanmış ve yer etmiş ki, böyle düşünmeye alışmışız, deniliyor.

Tüm bu bilgilere çoğunlukla katılıyorum.Ama benim meselem her zamanki gibi tüm bunları nasıl değiştirebilirim.Derdim bu durumu anlamak ve durumun bir üst  basmağına çıkmak..Gücümü nereden mi alıyorum.Kendimden !

Tamam genetik geçişler kaçınılmaz, bize öğretilen bir dolu bilgi ve bize zorla öğretilenler ortada.Ne yapalım kaderimize razı mı olalım yoksa kaderi yeniden mi oluşturalım..

Az önce facebook sayfama , her yıl bahar aylarında allerji olduğumu yazdım.Fakat şunu yazmayı unuttum, bundan sonra
artık allerji olmayacağım.Nasıl mı? Düşünce ve inanç sistemimi değiştirerek...Yani bir daha allerji olmaya ihtiyacım yok.Tekrar allerji olacağıma inanmayarak.

Tepetaklak ediyorum beynimin içini, kendi inançlarımı farkedip bunları değiştirmeye çalışıyorum.Zor mu.Çok zor ama imkansız değil.İnsanın kendisini tanıması ve değiştirmeye çalışmasından daha güzel ne olabilir ki..

"Size öğretilen  ve anlatılan dünyanın , anlatıldığı gibi olduğunu söyleyenler sadece anlatanlardır.Korkmanız çekinmeniz endişe etmeniz gerektiği söylenen herşey, bu betimlemenin pençesindeki insanların fikirleridir "

Üzerinde düşünmeye  ve denemeye değmez mi?



2 Yorumlar

  1. Bence de üzerine düşünmeye denemeye değer. Siz denemeye başlamişsınız bile olumlu sonuç alırsanız tavsiyelerinizi bekliyor olacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman üzerinde düşünmeye ve denemeye devam diyorum.Güzel yorumunuz için de teşekkürler...

      Sil