Kapı deyip geçmeyin. Kapılar birer geçittir aslında. Geçmişle geleceği birbirine bağlayan ve şu anın içinden geçtiğimiz geçitlerdir.

Hiç düşündünüz mü ne çok kapı çeşidi var? Mesela; yeni kapı, renkli kapı, eski tahta kapı, demir kapı, gıcırdayan kapı, ahşap kapı, büyük kapı, boyası dökülmüş kapı, tarihi kapı...Hepsi de bir gizemin habercisi ve hikayesi merak uyandırıcı.

Yaşanmışlıklar var kapıların ardında ve yaşanacak olanlar...Ben genelde kapı fotoğrafları çekmeyi çok severim. Ve bir kapı gördüğümde hep düşünürüm; içerideki yaşanmışlıkları, hikayeleri, umutları, hayal kırıklıklarını, söylenen söylenmeyen tüm cümleleri. Kapıların dili olsa bize neler söyler, neler anlatırlardı acaba?

Sizler kapılar ve ardındakiler hakkında neler düşünüyorsunuz?



NOT; Fotoğraflar şahsım tarafından çekilmiş olup Kapı konulu fotoğraf koleksiyonumun birer parçasıdır.

14 Yorumlar

  1. Ekmek kapısının önünde içki içilmez. Çok güzel bir detay...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değil mi bence de...Bu arada iyi bayramlar dilerim :)

      Sil
  2. Kapılar çeşitli olduğu gibi kapı ardındaki alemlerde çeşitli çeşitlidir. "Kapıya bakarak, içindeki alemlerin nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabilir miyiz, acaba?" Neyse, kapılara bir de ben ekleme yapayım bari.. Yıldız geçidi kapısı (buna boyutlar arasına geçiş kapısı da deniyor, ülkemizde de 1 tane olduğu iddia ediliyor), cennetin yedi kapısı (herkesin hayali bu cennetin yedi kapısından birinden geçebilmek) 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapılar farklı alemlere de açılır elbet :) Yıldız geçidi kapısı boyutlar arası kapı değil mi? Farklı bir portal açılıyor sanırım. Kapadokya da var deniliyor ama emin değilim. Doğru cennetin 7 kapısı da var...Sizin kapılar mistik kapılar :)
      Bu arada iyi bayramlar dilerim :)

      Sil
  3. kapı dan paralel evrene geçiliyor genelde ormanlarda oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet en sevdiğim kapı türleri bu paralel evrenlere geçilen kapılar deepcim:)
      iyi bayramlar ayrıca da :))

      Sil
  4. Eski kapılar hep ilgimi çekmiştir. Ne zaman eski bir kapı görsem ardında yaşanmış hüzün ve kahkahaları düşünürüm. Sonra da düşüncelerim kapının ahşabına ve işçiliğine kayar. Uzun yıllar boyunca dayanmıştır bağırmalara, çarpmalara. Kimbilir kimlere güven sağlamıştır o kapılar. Kimbilir kimler o kapının ardında dedikodu yapmıştır. Kimbilir kimler eşikte durup sevdiğini uğurlamıştır.:)
    Güzel bir paylaşım olmuş Sevil Hanım. Ayrıca fotoğraflar da pek çok harika...Ellerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel anlatmışsınız Nazlı hanım, değil mi o kapı kim bilir nelere dayandı, ne hikayeler ne olaylara şahit oldu. Evet kimleri uğurladı uzaklara...
      Beğenmenize çok sevindim, sağ olun :) Bayramınızı da kutlarım bu arada :)

      Sil
  5. Eski evler için de böyle düşünürüm ben

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın eski evlerde de ne hikayeler var kim bilir :)
      Bayramın kutlu olsun bu arada :)

      Sil
  6. Vallahi ne güzel kapı fotoğrafı çekmişsin.Yazıyı okurken aklıma Kapı filmi geldi,izlemediysen de önermiş olayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım beğenmene sevindim :) O filmi seyretmedim, bakarım :)
      Bayramını da kutlarım bu arada :)

      Sil
  7. Merhaba, uzun zaman oldu, başka yazınız yok mu diye bakmaya gelmiştim ama yok anlaşılan.. Umarım iyisinizdir.. Sağlıcakla kalın..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , ilginize teşekkür ederim. Yoğun bir sürecin içindeyim o sebeple yazamadım yeni bir şeyler...Siz de sağlıcakla kalın, bayramınız da kutlu olsun bu arada :)

      Sil