Merhaba Arkadaşlar...

Bana en çok sorulan sorulan sorulardan biri de bu..Fotoğraf makinem yok, ayrıca şu anda alma imkanım da yok.Cep telefonumla da iyi fotolar çekebilir miyim?

Evet fotoğraf makinesinin yerini tutmasa da cep telefonunuzla da iyi kareler yakalamanız mümkün:)

Öncelikle birçok insan ne yapmış diye bakmak isterseniz" İnstagram'da Phonegraphy hashtagi " ile arama yaparsanız, cep telefonuyla çekilmiş oldukça güzel kareler bulabilirsiniz.İnanin insanı cesaretlendiren görüntüler göreceksiniz.







Ayrıca cep telefonunuza fotoğraf düzenleme programları yükleyebilirsiniz ücretsiz olarak.Bu programların hemen hepsinde kesme,filtreleme,kontrast,renk,çerçeve yapma,yazı yazma hatta HDR uygulama programları mevcut..Tüm bunlar çektiğiniz fotoğrafları istediğiniz forma getirmek için harika imkanlar..

Benim kullandığım program "YouCam Perfect" .Çok işime yarıyor cep telefonumla çektiğim görüntüleri düzenlerken..Onun dışında "Flipagram" ya da "Snapseed"  isimli programlarda oldukça güzel ve işinizi görür.





Cep telefonunuzla da çekim yapsanız ışık yine en önemli şey olacaktır,flaş her zaman iyi sonuç vermediği için doğal ışık kullanmanız en güzeli :) mümkünse güneş ışığını arkanıza alın..

Telefonu sabitlemek,titretmemek gerekiyor bu nedenle selfie çubuğu ya da tripod daha net görüntüler elde etmenizi sağlayacaktır .

Ayrıca uzaktaki bir nesneyi çekmek için zoom yapmak yerine konuya daha çok yaklaşarak çekmek görüntü kalitesini artıracaktır..

Benim şimdilik bahsedeceğim püf noktalar kısaca bunlar..Umarım işinize yarar:)

Sevgiyle ... Düşle...



62 Yorumlar

  1. Cep telefonuyla 1 yıl fotoğraf çekip binlerce beğeni almışlığım var .😊 Önemli olan bakış açısı ... Emek ve istek . Sonrasında ortaya harika kareler çıkıyor . Çok güzel bir paylaşım olmuş canım , programlara ek olarak Lightroomu söylemek istiyorum . Çok güzel bir program .😊 Çok sevgiler canım .😊💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zehracım senin fotoğrafların gerçekten çok güzel 😊Haklısın bakış açısı ,istek harika görüntüler sağlıyor seninkiler gibi😊Lightroom evet onu da eklemek lazım çok güzel bir program...Sevgiler canım ❤

      Sil
  2. Benimde kameram yok ve her fotoğrafı cep telefonumla çekiyorum ve çok memnunum. Gerçekten bakış açısı çok önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bakış açısı en önemlisi bence de:) Zaten fotoğraf makinemiz de olsa her an yanımızda taşıyamıyoruz en pratiği akıllı telefonlar.

      Sil
  3. Sevil'ciğim hiç anlamam fotoğraf çekmekten. :))cep telefonum fotoğraf çekmiyor zaten ama senaryolarım için mecburum çizimlerimin resmini çekmeye bilgisayarın kamerasıyla çekiyorum ama zor oluyor:((keşke senin kadar anlasam bu işten...emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Ablacım, senin o muhteşem çizimlerin yeter:)) Evet senaryolarında fotoğrafta oluyor senin, demek onları bilgisayarla çekiyorsun biraz zor oluyordur ama olsun, güzel görüntüler oluyor sonuçta:) Teşekkür ederim ablacım,sevgiler:)

      Sil
  4. Hangisi olursa olsun anı yakalamak daha önemlidir ama telefondan daha kolay fotoğraflar elde edildiğine inanıyorum. Sonuçta her an fotoğraf makinesiyle gezmiyoruz.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, yıllarca fotoğraf makinesiyle dolaşmış birisiyim ama her an her dakika makineyi taşıyamıyoruz:))Anı yakalamak için telefonumuz her zaman yanımızda:)

      Sil
  5. Hobaaaaa canisi ne guzel ne faydali bi yazi olmus bu ya!Fotograf duzenleme programlari da soylenmis,onerilmis anammm nasil mutluyum suanda belli degil hepsine bakicam😁Tesekkurler paylasimin icin💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay iyi bari faydalı olmasına sevindim canım benim:)) Bu programların hepsini denedim ben çok iyi düzenleme yapıyorlar Büşracım,senin de işine yarar kesin:)Sevgiler:))

      Sil
  6. You cam Perfect benim de çok beğendiğim bir uygulama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet YouCam Perfect çok iyi gerçekten,geniş bir filtre seçeneği var,üstelik video da çekiyor:)

      Sil
  7. Telefonu bir yere dayayarak çekmek de güzel sonuç veriyor. Benim wllerim titrediğinden öyle yaparım genelde.Bir de çeker çekmez hareket etmeden biraz beklemek. Çok yakına sokmak eğer makro çekim programı yoksa bulanık görüntüye sebep olabiliyor. Makro programlar da biraz yapay gördüğüm kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A evet onu söylemeyi unutmuşum:) Tripod şart değil tabii ,telefonu bir yere dayamak sabitlemek net görüntü sağlıyor gerçekten.Makro da telefonuna göre değişiyor aslında,yine de çok başarılı değil bence de:)

      Sil
  8. Cep telefonları her an yanımızda taşındığından daha işlevsel geliyor. Yine de fotoğraf makinalarının zevki bambaşka. Eskiden daha yaygındı sokak fotoğrafçıları. Çektikleri muhteşem karelere bir de emek girince izlemesi de keyifliydi. Fotoğrafların banyo sürecinde siyahlanmış eller, emeğin izlerini taşıyordu. Benim bu konudaki isteğim meraktan öteye gitmezken onların verdiği alın teri sanatı biçimlendiriyor. Aklıma Ara Güler'in muhteşem çalışmaları geldi. Çağrışım ve bilgilendirme adına teşekkürler. Anların değerini sanırım en iyi fotoğrafçılar anlıyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de cep telefonları daha işlevsel pratiklik açısından.Ama dediğin gibi fotoğraf makinesi çok özel tabii:)Ben de karanlık odaya girmiş filmli makinelelerle fotoğraf çekmiş birisi olarak o dönemi çok özlüyorum aslında..Zaten dijitali kabullenmem de epey zaman aldı:)Evet değil mi Ara Güler bambaşkadır fotoğraflarıyla..Rica ederim asıl ben teşekkür ederim güzel yorumun için Sevgili Mukaddes:)

      Sil
  9. Yine harika ve bilgilendirici bir yazı...Canim söylediğin programları telefonuma indireceğim.Insallah ilerde de bir makine alırım.
    Kalemine yüreğine sağlık arkadaşım.
    Kocaman sevgiler💕💗♥️🐞🌹😗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnciciğim canım benim teşekkür ederim beğenin için:) Evet bu programların hepsini denedim çok iyiler..YouCam Perfect video da çekiyor,diğerleri de derinlik vermede daha iyiler:) İnşallah ilerde bir makine almanı ben de çok isterim..Benden de Kocaman Sevgiler:)))

      Sil
  10. evt cep telefonundan da gayet güzel ve net kareler yakalanabilir..tabletlerdeki kameralar da son derece iyiler pence, bizde 7" tablet var ceptekilerden daha iyi çekim yapabilyo mesla..YouCam Perfect duymadım pi bakim,belki işime yarar..bence faydalı bilgiler,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de hem cep telefonları hem de tabletlerle çok iyi kareler yakalanabiliyor.Hatta dediginiz gibi tablet çekimleri daha da iyi olabiliyor.YouCam perfect oldukçagüzel ,bol seçenekli filtreler açısından özellikle.Digerleri de iyidir.Bir bakın bakalım işinize yarayabilir😊

      Sil
  11. Ben de snapseed programını kullanıyorum. Bazen de afterlight programını açıyorum :) Çok güzel kareler yakalamak mümkün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet snapseed çok iyi gerçekten. Afterlight'ı pek bilmiyorum dur ona da bakıyım hemen:)

      Sil
  12. eskisi gibi değil telefonlar fotoğraf makinesine gerek kalmadan çok iyi fotoğraflar çekebiliyorlar dediğiniz gibi :D sizi takibe aldım bana da bekleriim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cidden iyi görüntüler çıkıyor cep telefonlarıyla da..Bu arada hoşgeldiniz:)Ben sizi uzun zamandır takipteyim :) uğrarım tabii..

      Sil
  13. Cep telefonu ile o güzel görüntüler bu şekilde elde ediliyormuş demek ki. Ben de bakayım şu uygulamaya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferideciğim bi bak bakalım işine yarayabilir..Bu tip programlar fotoğrafı bambaşka bir hale getiriyor,filtre seçenekleri falan çok fazla :))

      Sil
  14. İnsanlar her zaman fotoğraf makinesini yanında bulunduramayabiliyor. Ama cep telefonlarımız hemen hemen her gün yanımızda. Sizin bu değerli yazınız sayesinde artık telefonlarımızdan güzel kareler çekebileceğiz. Müsaadenizle paylaşıyorum yazınızı. Saygı ve sevgilerimle. Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dediğiniz gibi cep telefonu her an yanımızda oluyor ve fotograf çekimi için çok pratik seçenekler sunuyor.Tabii ki paylaşabilirsiniz, begenmenize sevindim:)

      Sil
  15. fotoğraf çekmek için telefonumu kullanıyorum ben de, fotoğraf makinem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Esracım,cep telefonu da işimizi görüyor gerçekten:)

      Sil
  16. çekenin bakış açısı ve sizin yönlendirmelerinizle harika fotoğraflar çekilebilir elbette

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakış açısı çok önemli tabii,bu düzenleme programları da çok işe yarıyor gerçekten:)

      Sil
  17. Çok güzel canım teşekkürler 💕

    YanıtlaSil
  18. benim pofesyonel makinem olmasına rağmen taşımada ki zorluk nedeni ile cep telefonunu tercih ediyorum daha cok... fotorus diye bir program var onuda severek kullanıyorum. tavsiye ederim. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de aynı şekilde,profesyonel makinemi her an yanımda taşıyamıyorum..Fotorus'u duymamıştım,bi bakayım.Sevgiler:)

      Sil
  19. Bana göre en ağır basanı ışık😃 Youcam perfect i denememiştim, hemen bakayım 🤗

    YanıtlaSil
  20. Merhaba hoşgeldin😊Işık bence de en önemlisi..Güzel bir program ben çok yararlanıyorum tavsiye ederim😊

    YanıtlaSil
  21. Snapseed benim de fotoğraf düzenleme konuaunda favori uygulamam... diğer önerileriniz deneyeceğim... teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet snapseed kesinlikle çok güzel bir program.Digerlerini de tavsiye ederim:)

      Sil
  22. hımmms şu dediğin insta heştegine bakmalı faydalı bilgi buuuuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deepcim, instagramda o hastag ile başarılı foto çekenler oluyorrr :)

      Sil
  23. Ben de hep telefon kullanirim. Cok pratik gercekten de 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de çok pratik oluyor,her an yanımızda:)

      Sil
  24. heey baksan yaaa, son yazımın yorumlarında en sonda sana bi not vaaar bi baksanaa :)

    YanıtlaSil
  25. Bilgileriniz için çok teşekkürler. www.bim-aktuel.site

    YanıtlaSil
  26. Bu aralar çok takıntılıyım instagram profilimi düzenlemeye ve belli bir tema oluşturmaya çalışıyorum. Henüz pek başarılı olamadım istediğim gibi değil hala ama olucak inanıyorum 😊 bende fotoğraflarımı hep telefonla çekiyorum 😊

    YanıtlaSil
  27. Gerçekten de instagramda ve birçok sosyal medya alanında fotoğraf önemli oluyor.Eminim sen de güzel fotoğraflar cekiyorsundur Pınarcım 😊cep telefonu çok işe yarıyor 😊

    YanıtlaSil
  28. Dipnot : Huawei ile çekemezsiniz :D

    www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa gerçekten mi?Huawei ile hiç çekim yapmadım, o kadar kötü mü?

      Sil
  29. Cep telefonuyla da çekimlerden güzel fotoğraflar çıkabiliyor.Bu püf noktaları da işimize yarayacaktır.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle cep telefonuyla da harika fotoğraflar çekilebiliyor. Rica ederim canım:)

      Sil
  30. Yanıtlar
    1. artık cep telefonu ile foto çekenlerin sayısı çoğaldı deepcim :)

      Sil
  31. Zaten cep telefonu çıktıktan sonra fotograf makinesi kullanımı bayağı azaldı ancak profesyoneller ve çok iyi kalite isteyenler kullanıyor sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öyle oldu yani ürün satanlar, selfie çekenler ve birçok insan cep telefonu ile çekim yapıyor, çok iyi fotoğraf çeken cep telefonları var artık..
      Tabii profesyonel iş yapıyorsanız ya da hobi amaçlı daha iyi fotolar istiyorsanız fotoğraf makinesi şart:)

      Sil
  32. Ben de tlfla çekim yapıyorum ışık olayı sıkıntı 15 - 20 kare çekip seçiyorum içinden. :)) açık alanda sıkıntı olmuyorda ev ortamında zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de ışık kapalı alanlarda sorun olabiliyor..Ben çekim yaptıktan sonra yüklediğim fotoğraf programı ile düzenleme yapıyorum ancak öyle düzeliyor:)

      Sil
  33. Ben de çekim için genellikle telefonumu kullanıyorum.Bilgilendirici bir yazı olmuş, çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım :) Artık neredeyse çoğumuz telefonla çekim yapıyoruz :)

      Sil