Herkese Merhaba


Çoğumuz fotoğraf çekmeyi seviyoruz, öyle ya da böyle gün içinde bir çok görüntü oluşturuyoruz cep telefonumuzla ya da fotoğraf makinemizle. Durum böyle iken çektiğimiz görüntülerle ilgili mutlaka düzenleme ihtiyacı duyuyoruz.

Bazen çerçeveyi daraltıyor,bazen renk ayarı yapıyoruz ya da  şu an en popüler işlem olan filtre kullanarak görüntümüzü bile değiştirebiliyoruz.Peki bunun için hangi programları kullanabiliriz:






1- Adobe PhotoShop ( PS) ;Programı; en sevdiğim ama biraz karmaşık olan ve kullanmak için eğitim gerektiren geniş kapsamlı program, üstelik ücretli ve bilgisayarınızda yüklü olması gerekir.

2- Snapseed ; şu an birçok kişinin kullandığı değişik efektler uygulayabileceğiniz bir program; cep telefonunuza ücretsiz yükleyebilirsiniz.

3- Enlight Photofox ; bu program Apple tasarım ödülü almış değişik efektleri var.

4- YouCam Perfect ; cep telefonuma yüklediğim ,çok memnun olduğum ,hızlı düzenleme ve filtrelerde başarılı bir düzenleme programı

5- Darkroom ; güzel bir düzenleme programı ayrıca düzenlemelerinizi kopyalayıp başka bir fotoğrafınıza uygulayabiliyorsunuz, cep telefonunuza ücretsiz yükleyip kullanabilirsiniz.

6-  LightX; yine bir dönem ücretsiz yüklediğim kullandığım genel olarak memnun kaldığım bir program, hızlı kolay ve pratik.

7- Pro HDR X ; efektler konusunda bol alternatifli ve başarılı bir uygulama, üstelik HDR yapabiliyorsunuz fotolarınıza.

8- Photobie; fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz program, animasyonda hazırlama imkanı sunuyor.

9- Picasa; bir dönem kullanmıştım,bilgisayar için uygun fotoğrafları yönetme ve düzenleme seçenekleri mevcut,bilgisayar da daha iyi sonuçlar veriyor diyebilirim.

10-Photoscape ; gelişmiş seçenekleri sayesinde iyi bir düzenleme imkanı sunuyor

11- Pixlr  ;  zengin filtre ve efekt seçenekleri bulunan ücretsiz bir program, genel olarak kullanıcılar iyi not vermişler.

  Aslında daha çok fazla ve farklı seçenekler mevcut, teknoloji ilerledikçe bu tip programlar ve içerikleri de zenginleşiyor ve bence bizler bu duruma ayak uydurmalıyız.

  Size en uygun programı seçerek güzel fotoğraflar çekebilir ve düzenleme yapabilirsiniz.Bol ışıklı günler dilerim hepinize..

 

35 Yorumlar

  1. İçlerinde bilmediklerim de var... deniyorum... teşekkür ederim...

    Bu arada yeni temanız hoş olmuş... hayırlı olsun...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim bu programlar benim genelde denedigim ya da fikir sahibi olduğum düzenlemeler, tavsiye ederim.
    Yeni temamı begenmenize çok sevindim , ben de çok sevdim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu paylaşımın istafadecisi çok olacak sanırım. EMeğine sağlık :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Yıldızcım umarım birilerine faydalı olur yazdıklarım :))

      Sil
  4. çok güzel bende böyle bir şey arıyordum güzel oldu 😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler temanda çok güzel olmuş güle güle kullan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A ne güzel tam zamanında yazmışım😊rica ederim umarım işine yarar :) Teşekkür ederim yeni temamı fark ettin demek güzel 'di mi ben de sevdim 😊sevgiler canım

      Sil
  5. Evet blog görseli hazırlarken ya da instagrama fotoğraf eklerken çok lazım oluyor böyle düzenlemeler..Alternatif çok , rica ederim insallah faydalı olur:)

    YanıtlaSil
  6. Hocam verdiğiniz fotoğraf düzenleme programları çok güzel ve insanlara çok faydalı olacaktır. Ben de birkaç tanesini kullandım ama kullanmadıklarım da var veya yeni duyduklarımda var çok güzel önerilerde Bulunmuşsunuz teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ olun umarım faydalı olur,daha çok fazla önereceğim program vardı ancak ben en çok denediklerimi önermek istedim,yorumunuz için teşekkür ederim:)

      Sil
  7. ben telefonda bu tarz uygulamalar kullanmıyorum. normalde fotoşopar kullanıyorum, efekt içinse masaüstü pixlr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telefonda en çok instagram için kullanıyor çoğu kişi :) pixlr evet sevdiğim yararlı bir program iyi yapmışsın :)

      Sil
  8. Öncelikle temanız güzel olmuş Sevil hanım. Güle güle kullanın inşallah. Ben Adobe Photoshop kullanıyorum ama çok iyi değilim tabi fakat işlerimi halledebiliyorum. Diğer programlardan bazılarını bilmiyordum. Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gökhan Bey temamı begenmenize çok sevindim.Evet Adobe Photoshop ben de kullanıyorum ama çok kolay bir program değil kaç kere eğitim aldim hâlâ zorluyor beni de:)Bazen daha kolay bir programla insan işini halletmek istiyor bu onerdiklerim o ise yarıyor gibi..Umarım işinize yarar..

      Sil
  9. Evet Adobe phoshop biraz zor bir program, fakat ben çok fazla detaya inmeden işlerimi görüyorum. Tavsiye ettiğiniz diğer programları da deneyeceğim.

    Temanızı beğendim en ondan da önemlisi, SSL sertifikasını yapmışsınız oda iyi olmuş. Tekrar elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sonuçta Photoshop programıyla işinizi halledebiliyorsunuz..Evet diğer programlardan da bazılarını beğenebilirsiniz belki..
      SSL sertifikasını sadece aktif hale getirdim siz de bahsetmiştiniz bu konudan bana ,sağolun :)
      Tema ve logoyu da bir arkadaşım yaptı sağolsun:)

      Sil
  10. Snapseedve pixlr bende yüklü ana farklı programlar kullanıyorum en çok. Tavsiyeler için teşekkürler canim. Çok işimize yarıyor fotograf düzenlenen programlar ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Snapseed ve pixlr güzel programlar ben de zaman zaman kullanıyorum..Rica ederim canım, bu tip düzenleme programları hepimizin çok işine yarıyor gerçekten 😍

      Sil
  11. Sevilciğim emeklerine sağlık.Cok faydalı bir yazı olmuş 1 ve 9 u biliyordum.Digerlerini öğrenmiş oldum ❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İnciciğim😊Faydalı olmasına sevindim Evet bu tip düzenleme programları zaman zaman cok işimize yarıyor ❤❤

      Sil
  12. Kesinlikle aralarında en iyisi Adobe Photoshop, rakipsiz.Çok yönlü bir program belirtiğiniz gibi kullanması da zor bir program.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Adobe Photoshop kadar kapsamlısı ve gelişmişi yok ve kullanmak için bir eğitim ya da çok bilgi gerekiyor zor bir program ama inanılmaz düzenleme yapabiliyoruz fotoğraflarda 😊

      Sil
  13. PhotoFiltre Studio << bunu da konunuza eklemenizde fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet çok duydum Photo Filtre Studio x programını kullananlar memnunlar genelde , iyi hatırlattınız..

      Sil
  14. oyy süper süper faydalı yazı. bloguma koyayım bunu bi ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deepcim okuyanlar da senin gibi faydalı buldular sevindim yani:)
      tabii olur:)

      Sil
  15. Bende böyle fotoğraf düzenleme programları arıyordum. İyi oldu bu liste...

    YanıtlaSil
  16. son yazımdaaa bu yazııın hihihi :)

    YanıtlaSil
  17. Çoğu bildiğim programlar ama bilmediklerime de göz atacağım mutlaka. Emeğinize sağlık, çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  18. Merhaba hoşgeldiniz bloguma 🤗
    Evet çoğu benim denedigim programlar, umarım sizin de işinize yarar, teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  19. Bazılarını kullanmışlığım var..Cep telefonunda bir uygulama var ama ismini tam bilmiyom,android "fotograf düzenleyici" diyor,pek çıkartamadım ismini..Şimdilerde PC'de PhotoFiltre7 kullanıyorum..Ve windowsun klasik Paint uygulamasını.. Bunlar bana yetiyor.. 😊 Tanıtım için emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Photofiltre 7 oldukça iyi bir uygulama , Paint kullananda çok sizin gibi..Epey işe yarıyor diyorlar.Ben de bazılarını kulandım biliyorum bazılarını önerdim sadece, umarım deneyenlerin işine yarar..Rica ederim 😊

      Sil
  20. Bilmediklerim vardı, böyle görünce iyi oldu. Hemen bakıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaramasına sevindim:) çoğu çok pratik programlar..rica ederim

      Sil